Szkolenie dla twórców internetowych „Tatry od kuchni” 17 września
Źródło: TPN facebook

Szkolenie „Tatry od kuchni” — tym razem podglądanie świstaków i kozic

Tatrzański Park Narodowy po raz kolejny zabiera twórców internetowych na wspólną wyprawę. Ponieważ tatrzańska przyroda powoli przygotowuje się do zapadnięcia w zimowy sen, tym razem będzie można zaobserwować te zmiany wśród przedstawicieli górskiej fauny, świstaków i kozic, w ich naturalnym środowisku.

Kolejna edycja szkolenia dla twórców internetowych „Tatry od kuchni” organizowana przez TPN odbędzie się w najbliższą sobotę 17 września. Organizatorzy zapraszają do udziału wszystkich twórców internetowych, których interesuje przyroda Tatr. Celem sobotniej wyprawy w góry będzie obserwacja świstaków i kozic, żywych symboli tatrzańskiej fauny, w ich naturalnym środowisku, ich przystosowania do życia w wysokogórskim terenie i surowym klimacie. Warto przypomnieć, że zwierzęta te w XIX wieku ocalono przed wyginięciem. Przy odrobinie szczęścia może uda się zobaczyć też orła... a może i niedźwiedzia : ).

Przewodnikiem na wyprawie będzie Jasiek Krzeptowski-Sabała z Zespołu Aktywnej Edukacji TPN.

Szkolenie rozpocznie się o 6.30 w Kirach i tam też zakończy około godz. 17.00. Trasa będzie przebiegała przez Dolinę Kościeliską, Ornak, Siwy Zwornik i z powrotem do Doliny Kościeliskiej. Ponieważ jest to całodzienna, wymagająca kondycyjnie wyprawa, a w Tarach już coraz zimniej, organizatorzy przypominają, żeby uczestnicy mieli na sobie odpowiednie ubranie i buty oraz pamiętali o zabraniu prowiantu.

Liczba miejsc jest ograniczona, obowiązuje limit 10 osób. Zgłoszenia są przyjmowane mailowo. Szczegóły na stronie wydarzenia na facebooku: Szkolenie „Tatry od kuchni” dla twórców internetowych - Podglądanie kozic i świstaków

Źródło: TPN

Udostępnij
Przeczytaj więcej interesujących artykułówLubań wieża widokowa 26 lipiec 2022
Sylwia Pachota-Rura
Bieg na Lubań - organizatorzy przedłużają zapisyJuż 5 sierpnia o godz. 14 w Ochotnicy Dolnej wystartuje bieg na Lubań. Zawodnicy pobiegną niebieskim szlakiem PTTK, meta biegu zostanie...
Śmigłowiec HZS 2 listopad 2022
Lilianna Błazenek
Tragiczny koniec poszukiwań polskiego turysty w Tatrach Słowackich. Odnaleziono ciałoPotwierdziły się niestety najgorsze przypuszczenia w sprawie polskiego turysty poszukiwanego od 22 października w Tatrach Bielskich na Słowacji....
Zdobycie Kunyang Chhish przez polską wyprawę w dniu 26 sierpnia 1971 r. 29 sierpień 2022
Sylwia Pachota-Rura
Rocznica historycznego wejścia Polaków na Kunyang ChhishZa nami kolejna rocznica historycznego wejścia polskiej wyprawy na Kunyang Chhish. Była to pierwsza powojenna, polska wyprawa w Karakorum, a...
Pure Powder Tour 2022 10 październik 2022
Sylwia Pachota-Rura
Startuje Pure Powder Tour 2022!Już 14 października w Krakowie rusza VIII edycja cyklu Pure Powder Tour – festiwali dedykowanych entuzjastom jazdy na nartach i snowboardzie poza...
Roksana Knapik i Andrzej Sokołowski zginęli w lawinie pod Staroleśnym Szczytem w Tatrach Słowackich 21 wrzesień 2022
Sylwia Pachota-Rura
Dwoje Polaków zginęło w lawinie pod Staroleśnym Szczytem w Tatrach SłowackichGórskie Ochotnicze Pogotowie Ratunkowe przekazało informację, że w wypadku w Tatrach Słowackich zginął wraz z żoną Roksaną Knapik ratownik...
Maratonmtb.pl 2022 Do-met Bukowsko 22 lipiec 2022
Sylwia Pachota-Rura
Do-met Maratonmtb Bukowsko 2022 już w ten weekendW najbliższą niedzielę odbędzie się święto górskiej jazdy na rowerze w gminie Bukowsko. To już czwarta edycja cyklu Maratonmtb.pl 2022 na...

Serwis outdooroweabc.pl używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może lepiej działać. Dowiedz się więcej o polityce prywatności w naszym serwisie.

Niniejsza polityka prywatności Serwisu Internetowego ma charakter informacyjny, co oznacza, że nie jest ona źródłem obowiązków dla Usługobiorców Serwisu Internetowego. Polityka prywatności zawiera przede wszystkim zasady dotyczące przetwarzania danych osobowych przez Administratora w Serwisie Internetowym oraz prawa osób, których dane dotyczą, a także informacje w zakresie stosowania w Serwisie Internetowym plików cookies oraz narzędzi analitycznych.

Akceptuje